Miracle Morning

Ok, als ik vertel dat ik geen ochtendpersoon ben dan meen ik dat ook vanuit het diepste van mijn hart. Ik weet nog de ochtenden uit mijn stagetijd in Helsinki met een vriend. Ik was niet vooruit te branden, moest rust om me heen hebben en deed het eerste uur van de ochtend alles op routine. Mijn klasgenoot was na het openen van zijn ogen al helemaal wakker en had zin in de dag en dat deelde hij door te praten, vragen te stellen en, in mijn optiek, voor mijn voeten te lopen.

Aan het einde van onze stageperiode was ik wel iets vrolijker ’s ochtends, je moet wel met zo’n kerel om je heen, maar het hield niet over. Voor mij was het een gegeven, ik ben geen ochtendpersoon en dat is prima.

Voordat ik het over het ‘mirakel’ ga hebben van wat ik heb beleefd afgelopen week, eerst een stapje terug. Dit jaar volg ik een NLP Practitioner cursus en daarvoor moeten we ook doelstellingen formuleren. Mijn doelstelling gaat vooral over het feit dat ik meer focus, meer tijd voor mezelf en tijd voor mijn persoonlijke ontwikkeling wil hebben. Ik heb dit heel SMART geformuleerd en wil drie dagdelen per week hiervoor inplannen. Maar hoe ga ik dat concreet invullen?

Vorige week donderdag las ik een stukje over een boek, Miracle Morning van Hal Elrod, met als ondertitel ‘6 gewoontes om je leven succesvoller te maken – voor acht uur ’s ochtends’. Ik was getriggerd, vooral door ‘succesvoller’ en ‘voor acht uur ’s ochtends’. Hoe kan dat nou? Dat gaat toch niet ’s ochtends, doe normaal! Maar toch het boek besteld via bol.com… Vrijdagmiddag kon ik niet stoppen met lezen van het boek. De schrijver was ook geen ochtend mens en hield ook niet van hardlopen… En toch heeft hij heel wat bereikt met eerder opstaan en het toepassen van zes gewoontes die hij deed als hij opstond. Zijn zes gewoontes zijn ‘Life S.A.V.E.R.S’. Een moment van silence, affirmation, visualisation, energy, reading en scribing. Hij had zelfs een manier gevonden om opstaan makkelijker te maken. Ik moest dit proberen! Zo gezegd, zo gedaan, morgen, zaterdagochtend, zou ik dit gaan proberen! Hieronder mijn impressie van mijn eerste Miracle Morning…

6.55 – mijn wake-up lamp is op volle sterkte en mijn radio gaat aan. Ik kom tot bewustzijn en denk, ‘oh ja, ik heb gister een heel stuk gelezen in dat nieuwe boek ‘Miracle Morning’, ik ben wie ik wil zijn en snoozen is voor mensen die geen zin hebben in de dag’… En dat heb ik wel, maar ja, nu al opstaan…

7.00 – het alarm van mijn telefoon gaat af en ik luister naar het nieuws. Wat een gedoe in de wereld! Vervolgens het fantastische nummer “Oh wat a beautiful morning, oh what a beautiful day’ en ik denk, is dit een hint? Moet ik dit misschien als alarmmelodie gaan instellen? Want ja, het is wel een mooie ochtend, denk ik, maar dan moet ik wel opstaan om deze te beleven. Hmmmm, laat ik er dan maar uit gaan, denk ik…

7.08 – ik sta op, denk aan het ochtendritueel dat in het boek staat en dat met elke stap die je zet je ochtendenergie omhoog gaat. Tandenpoetsen, water in je gezicht en een glas water drinken. Check, gedaan. En dan nu beginnen aan die zogenaamde Life S.A.V.E.R.S., vijf minuten mediteren, ik zoek een bijpassende meditatie op Youtube. Op het einde van de sessie vraagt de stem wat mijn woord van vandaag wordt. Ik denk aan wat ik wil gaan doen en stel vast dat ‘exploring’ mijn woord wordt van vandaag.

7.26 – En nu mag ik lezen! In het boek van Miracle Morning natuurlijk. Tijdens het lezen zie ik dat ik ook iets aan beweging moet doen in het ‘extra uur dat jij jezelf elke dag geeft’ en ik bedenk dat ik de planten van de buren die op vakantie zijn wel eens water kan gaan geven, want sporten…. Pffff daar moet ik nog even niet aan denken.

7.51 – Ik loop naar buiten en verwonder mezelf dat er al andere mensen tijdens deze vakantieperiode buiten zijn. Natuurlijk ook de mensen die moeten gaan werken, maar ook wandelaars die dit misschien elke ochtend doen… wat knap! Dit vind ik wel leuk, maar vind ik dit ook leuk in de winter, dacht het niet! Maar iets van bewegen moet ik dan maar wel instellen, want het is best lekker.

8.13 – Ik kom weer thuis en zie op mijn dressoir mijn spullen liggen; het boek, potlood, koffiemok allemaal samen bij mijn bonsai boompje die ik jaren geleden van mijn neef heb gekregen (het leeft nog steeds!). Mooi plaatje denk ik, eerst koffiemok vullen en dan van dit tafereeltje een foto maken. Lijkt wel zo’n stockphoto die je online kan downloaden!

Tijd om te starten met wat ik van plan was, gesprek voorbereiden van morgen en artikelen redigeren of toch eerst even deze eerste miracle ochtend opschrijven?
Ik kijk naar mijn mok met de tekst ‘I’d rather be at Chatsworth’ een plek waar ik me altijd enorm blij en relaxt voel. En dan begint op de radio één van mijn favoriete liedjes van Sheryl Crow, All I wanna do (is have some fun) en beschrijft o.a. de zonsopgang bij Santa Monica beach, een plek die ik koester. Is dit weer een hint? Ok, ik ga deze eerste miracle morning opschrijven en dan ga ik met volle energie en zin beginnen aan de dingen die ik moet doen!

Nu, een week verder, ben ik elke ochtend eerder opgestaan dan normaal. Het verbaasd me dat ik veel eerder uit bed stap en zin heb om te lezen, schrijven, stil te zijn, mijn doelen te herhalen en zelfs om even een beetje te bewegen.

Nogmaals, ik ben benieuwd hoe lang ik dit volhoud, maar tot nu toe voelt het goed, het geeft enorm veel energie en in één uur kan je al zoveel hebben gedaan en allemaal dingen die voor jezelf zijn, heerlijk!

Ook een Miracle Morning ervaren? Koop het boek of download de 30 dagen-challenge van Hal Elrod!

Vroeger op staan dan normaal? Doe normaal!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *