Business Model You

Mijn jaar is gestart met een cursus en ik heb het certificaat ‘Redesign Your Career with a Personal Business Model’ behaald! Trots en blij met de uitkomsten!
Deze cursus gaf mij inzicht in de veranderende arbeidsmarkt, op welk punt ik in mijn carrière sta en of dit past bij mijn werk- en levensstijl en ambities. Heerlijk om soms even een spiegel voor te houden en stil te staan bij jezelf, en hé, zo gek doe ik het nog niet, al zeg ik het zelf!

Het is geen zweef methode, maar je gaat aan het werk met jezelf vanuit het perspectief dat je een ondernemer bent van je eigen carrière.

Mijn kennismaking met deze aanpak was toen ik in Amsterdam was afgelopen zomer. Als Engeland freak, moest en zou ik naar Waterstones gaan. Een heerlijk, van origine Engelse boekenwinkel waarin je kan struinen, bladeren en verrast worden. Op de bovenste verdieping, daar ergens achterin bij de managementboeken, viel mijn oog op een frisse en cartoonistische kaft en las “Business Model You – A one page method for reinventing your career” en ik was stiekem meteen al verkocht.

Natuurlijk zag ik meteen de link met Business Model Canvas; een model op één pagina waarbij je de essentie van een bedrijf heel overzichtelijk en visueel kan beschrijven. Hoe mooi zou het zijn als je dat ook van jezelf kan doen!

In de tijd daarna ben ik me meer gaan verdiepen in Business Model You. Op een hele pragmatische manier kijken naar niet waar nu zozeer je passie ligt, maar waar liggen jouw competenties. Wat zou je anders willen in je werk en leven en wat zou er dan moeten veranderen om dat te bereiken?

Ik heb enorm veel geleerd van de Business Model You aanpak. Het heeft me een visueel overzicht gegeven van waar ik nu sta, wat ik anders wil en hoe ik dat moet gaan aanpakken. Nu de stap zetten om dit te gaan testen en kijken of anderen ook brood zien in mijn business model!

Nieuwsgierig geworden naar wat Business Model You voor jou kan beteken? Neem contact met me op en ik praat je bij!

In the Pocket!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *