Precies een jaar geleden bracht Bol.com mij een boek. Oké, ik had het zelf besteld. Ik had het een paar weken daarvoor zien liggen bij een boekhandel… Het boek bleef in mijn hoofd hangen en de mogelijkheden werden, in mijn gedachten, groter en groter als ik dít boek zou gaan lezen…

Toch apart dat een model zo je leven kan veranderen. Niet wereldschokkend veranderen, maar het bracht wel veranderingen in mijn denken en invulling van mijn dagelijkse werkzaamheden.

Zelfhulpboek-manie
Een jaar geleden was ik een beetje koersloos. Mijn werk was leuk, maar het ging weer kriebelen. Er moest iets veranderen. Misschien een nieuwe uitdaging waar ik energie van krijg? Maar wat dan? Met die (onbewuste) gedachte liep ik eind september een boekhandel in. Gewoon om lekker te struinen en door papier te bladeren.

En toen zag ik een boek in het schap liggen, afwijkend van formaat, een hoofd met gekleurde vakjes en het droeg de titel Business Model You. Op één of andere manier sprak het mij meteen aan en door alleen maar te bladeren vielen in mijn hoofd verschillende puzzelstukjes in elkaar. Maar ik heb wel vaker zo’n zelfhulpboek-manie, dus ik dacht, als ik twee weken later nog met dit boek in mijn hoofd rondloop, dan koop ik het.

Een boek met een hoofd met gekleurde vakjes…

Wat wil ik eigenlijk?
Zo gezegd, zo gedaan. Een paar weken later zat ik heerlijk op de bank, met een glaasje wijn en las ik het boek in één keer uit. Praktische oefeningen, eenvoudig verwoord en heel veel voorbeelden. Binnen een week had ik mijn eigen Business Model ingevuld van mijn leven op dat moment. Best een klus om te reflecteren en kritisch te zijn op jezelf, maar het heeft heel veel gebracht.
Daarna was het tijd om te kijken wat ik dan überhaupt wil veranderen in mijn leven. Dat resulteerde in lekker spelen met het model, wensen toevoegen en kijken wat ik dan anders moet gaan doen.

Zo wilde ik meer vrijheid en verantwoordelijkheid in mijn werk, ik wil meer (les)materiaal ontwikkelen en ik was enorm benieuwd hoe het zou zijn om in plaats van studenten, professionals te trainen.

Het Business Model You virus
Daarnaast was ik zo gegrepen door het model dat ik andere mensen ook kennis wilde laten maken met deze methode. Want ik gun iedereen een praktisch en overzichtelijk kijkje in hun eigen leven. En welke mogelijkheden gaan zij dan ontdekken waardoor ze meer energie, plezier en voldoening (in harde euro’s of maatschappelijk) krijgen? Of te wel, ik wilde Business Model You als workshop gaan aanbieden. Best een pittige ambitie voor iemand die vanaf nul moet beginnen…

Resultaat
Een jaar later, heb ik de online cursus van Business Model You gevolgd, twee Business Model You workshops gegeven en daarnaast ook een aantal andere trainingen gegeven aan professionals. Binnen een jaar heb ik dus uitgevoerd wat ik een jaar geleden ontdekte: trainer worden voor professionals op het gebied van carrière ontwikkeling.

Hard werken
Niks komt uit de lucht vallen en ik heb er ook zeker hard voor gewerkt en ik moest pittige keuzes maken. Want naast het model invullen ben ik ook een cursus coaching gaan doen, volg ik de NLP Practitioner cursus om mezelf beter te leren kennen en een betere docent/trainer te worden en ben ik een dag minder gaan werken bij mijn vaste baan. Enorm eng, want dan valt er geld weg, maar ik krijg er heel veel voor terug. Ik ben weer bezig met netwerken, acquisitie, marketingcommunicatie, materiaal ontwikkelen en mezelf uit te dagen als trainer (dat is echt anders dan lesgeven!).

Uit je comfortzone stappen is zo eng, maar aan de andere kant ook zo leuk! En je ontmoet zoveel leuke mensen, van mede-cursisten tot bedrijven waarvan je het bestaan geeneens wist. Heerlijk!

Mijn eerste BMY – uitvinden wat ik wil!

Masterclass
Volgende maand heb ik een tweedaagse masterclass van de bedenker van Business Model You! Tim Clark komt naar Amsterdam en samen met 24 andere BMY-gekken vanuit de hele wereld worden we klaar gestoomd om dit model ten volste te gaan benutten en inzetten voor iedereen die even koersloos is en werk wil maken van zijn of haar ambitie. Enorm veel zin in!

Maak werk van je ambitie
Rond de kerst ga ik voor de tweede keer mijn model invullen. Kijken wat dan de huidige stand van zaken is en wat ik eventueel wil veranderen om nog meer uit mezelf te halen. Op dit moment vind ik vooral de combinatie lesgeven aan studenten en trainingen aan professionals fantastisch! Maar regelmatig even stilstaan bij wat je aan het doen bent is belangrijk.  Ik wil mezelf blijven ontwikkelen op verschillende vlakken. Werk maken van mijn ambitie is mijn motto en ik help je graag om werk te maken van jouw ambitie!

Een jaar geleden kocht ik een boek. Nu, werk ik met veel meer plezier en bruis ik van de energie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *