Afgelopen woensdag had ik een afspraak in een klein plaatsje in Brabant en ik reed heerlijk binnendoor langs weilanden, oude bomen en parkjes met opkomende krokussen. De zon scheen en het leek alsof er een warme gloed over het landschap lag. Voor me reed een cabrio, de man achter het stuur was dik gekleed, winterjas aan, sjaal om en pet op, maar hij reed wel met het dakje eraf, want ja, de zon scheen!

 

Winterroes
De lente is weer in aantocht en daar word ik zo blij van! Langzaam ontwaak ik uit mijn winterroes. Korte dagen worden langer, ik ga niet meer in het donker weg, maar ’s ochtends hoor ik alweer vogeltjes zingen en is het licht.

 

Tijdens de winter ben ik wat minder actief. Ik doe de dingen die ik moet en wil doen, maar echte gave ideeën of nieuwe kansen zie ik niet zo. Totdat ik vanmorgen met m’n zonnebril op door het warmverlichte Brabantse landschap reed.

 

Nieuwe kansen
Het prikkelende gevoel van het nieuwe jaargetijde kwam weer, de lente. Nieuwe kansen, nieuwe ideeën, energie om aan het aan te pakken en er weer voor te gaan! Mijn ambities nastreven! Kom maar op! Dat effect heeft de aanstaande lente en de eerste zonnestralen op mij.

Lente

De balans opmaken
Een frisse start en wat is er mooier om een frisse start voor jezelf te maken. Even stilstaan, wat gebeurt er allemaal in je werk, hobby’s, familie, leven? Om vervolgens te kijken naar de toekomst. Wat wil ik nog doen, wat staat er op m’n bucketlist, waarin wil ik mezelf ontwikkelen, hoe kan ik mezelf weer prikkelen en mijn ambities najagen?

 

In de workshop Maak werk van je AMBITIE!© staat het Business Model You® centraal. Een canvas methode waarin je door relatief simpele vragen te stellen aan jezelf, jij jouw carrière in kaart brengt. In wezen ga jij jezelf zien als ‘bedrijf’, wat voor hoofdactiviteiten heb ik op mijn werk, voor wie doe ik dat en hoe help ik ze daarmee? Wat geef ik allemaal aan mijn werk en wat krijg ik ervoor terug? Eigenlijk ga je even de balans op maken. Door Business Model You®, zie je in één oogopslag jouw carrière van dit moment in beeld.

 

En dan komt de spannende vervolgstap, wat zou je willen veranderen in jouw Business Model? Zijn er aspecten waar je niet blij mee bent, welke aspecten zijn zo leuk dat je dat meer wilt gaan doen, wat wil je nog ontwikkelen, waar wil je naartoe en hoe ga je dat concreet aanpakken? Nieuwe en spannende tijden breken aan als je weet waar je naartoe wilt!

 

Ook al stormt en regent het nu, de lente komt eraan! Heb jij je zonnebril ook weer afgestoft en ben je klaar voor de lente en een frisse start? Heb je interesse om jouw Business Model in kaart te brengen? Stuur me een berichtje en dan gaan we aan de slag!

 

Eindelijk de zonnebril weer op, laat de lente maar komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *