Maak werk van je AMBITIE!
AMBITIE is een acronym voor Aandacht – Mindset – Behoefte – Interesses – Tegenslag – Ideeën – Energie en is mijn persoonlijke levensmethode om de regie te (blijven) nemen over je eigen leven, jouw koers te bepalen van wat je wilt en een goede vriend te worden van jezelf.
We zijn allemaal wel eens ‘klaar’ met onszelf. Waarom doen we de dingen die we doen, waarom heb ik deze richting gekozen en dat gras bij de buren… dat lijkt echt wel groener. Wat ons definieert als mens is hoe we met deze vragen omgaan. Blijven we hangen in de routine of gaan we aan de slag? Stropen we onze mouwen op en kijken we in de spiegel? Wat is jouw ambitie? Wat wil jij bereiken in de nabije toekomst?

Jij bepaalt
Je wilt iets bereiken omdat je op dit moment iets mist. Je werkt en leeft teveel op de automatische piloot, je mist een uitdaging, iets nieuws, je wilt jezelf ontwikkelen. Ga aan de slag met jouw ambitie!

Ambitie is het streven naar een bepaald doel. Jij bepaalt dat doel. De kunst is om jouw ideeën om te zetten naar concrete stappen en die ook te gaan uitvoeren.

Wil je de verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven? Wil jij aan de slag met jouw ambitie? Start dan het bewustwordingsproces AMBITIE©. Het houdt je scherp, je ontdekt mogelijkheden en maakt concrete stappen om je ambitie te bereiken.

AMBITIE!© Methode
AMBITIE!© is een proces dat ik onbewust twee keer heb doorlopen. Een proces dat ik beide keren kon terugbrengen op de volgende punten:

 • Aandacht, voor jezelf.
 • Mindset, de wil en doorzettingsvermogen om te ontwikkelen.
 • Behoefte, wat kan ik en wat wil ik?
 • Interesses, waar liggen mijn interesses?
 • Tegenslag, hoe overwin ik dit?
 • Ideeën, het vertrekpunt van een concreet plan.
 • Energie, in controle zijn van mijn energie.

Zie de AMBITIE!© methode als een vrij buffet. Als jij met het toetje wil beginnen, wie houd je tegen? Je moet je eigen weg zoeken, je eigen verantwoording nemen en dus je eigen volgorde bepalen. Ik kan je de tools aanreiken en je extra stimuleren om ze te gebruiken.

Word ondernemer van jouw carrière
Een belangrijk onderdeel van het AMBITIE proces is het Persoonlijk Business Model (Business Model You). Zie jezelf als ondernemer van je eigen carrière en leven en ga op een gestructureerde manier hiermee aan het werk.
Het Persoonlijke Business Model is afgeleid van het bekende Business Model Canvas. Een methode om op één pagina de kern van het bedrijf weer te geven aan de hand van negen onderwerpen, ook wel bouwstenen genoemd.

Het Persoonlijk Business Model hoort bij de Design Thinking stroming. Op een creatieve, gestructureerde en tijd gelimiteerde manier ga je creatieve oplossingen bedenken waarbij je meteen concrete stappen kan afleiden.

Wat levert het jou op?

 • Je geeft aandacht aan de belangrijkste persoon in je leven, jezelf.
 • Je wordt je bewust van jouw mindset, behoeftes en interesses.
 • Je neemt verantwoordelijkheid voor je eigen acties en leven.
 • Je kan omgaan met tegenslag en laat je niet uit het veld slaan.
 • Jouw ideeën maak je concreet en je bereikt wat je wilt bereiken.
 • Je hebt invloed op hoe jij je energie verdeelt en houdt focus op wat belangrijk is.

Voor particulieren en organisatie
Voor particulieren zijn open-inschrijving workshops en daarnaast wordt er hard gewerkt aan een online programma. Neem contact met op voor de volgende open-inschrijving workshop.
Organisatie kunnen de workshop en coaching sessies van het ‘Start to POP‘ programma voor hun medewerkers en teams aanbieden.

Neem actie
Zet jezelf in de spotlights en maak werk van je AMBITIE!

Interesse in het ‘Maak werk van je AMBITIE!©‘ programma voor particulieren en organisaties? Neem contact met me op en we bespreken de mogelijkheden!

Ervaring & Aanpak
Sinds 2010 doceer en train ik studenten en professionals. Dit doe ik op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en communicatieve vaardigheden. Daarnaast ook vakgericht op het gebied van marketing, communicatie en evenementenorganisatie.

Een trainingsprogramma zie ik niet als een eenmalige onderdompeling van het leren van kennis en vaardigheden. Ik heb de tools, jij geeft de invulling en we werken altijd met een realistisch doel in het vooruitzicht. Het liefst houd ik contact, zodat je met vragen altijd weer bij me terecht kan.
Belangrijk, ik motiveer en relativeer met humor… dat is een familietrekje, daar moet je tegen kunnen.

Master in Bedrijfscommunicatie | Gecertificeerd docent | NLP Practitioner | Business Model You Certified Trainer | Certified Event Designer – Event Canvas