Trust the process…

Sinds dit jaar lees ik elke maand een boek. Soms is het even stressen als de ‘2’ in de maand komt, maar over het algemeen is het heerlijk!

Deze maand stond De creatiespiraal van Marinus Knoope op het lijstje en het had niet toepasselijker kunnen zijn voor nu. 

De welverdiende vakantie startte en ik had allemaal leuke plannen gemaakt voor de eerste vakantieweek. Ik keek ernaar uit, lekker opruimen, nieuwe hersenspinsels waarmaken, ‘marineren’ over nieuwe ideeën en wat sociale uitjes. Maar toen de laatste officiële werkdag zijn intrede deed begon ik wat te kuchen, beetje keelpijn en ik lag om 19:30u kapot moe in m’n bed. 

Het niet zo lekker voelen resulteerde in helemaal niks ondernemen. Zoveel leuke dingen gepland en het enige wat ik kon doen was inspiratieloos plat op de bank liggen met afwisselend een tukje doen, Netflix kijken of een boek lezen. 

Mijn lichaam zei heel hard ‘HO STOP!’, terwijl mijn hoofd (zeker de eerste dagen van de vakantie) gewoon door wilde gaan. 

Voor de maand juli had ik heel veel gewenst, mezelf verbeeld, ik was erin gaan geloven en uitte dit ook naar anderen. Ik ging daarvoor wat netwerken, stippelde mijn strategie uit en ging ook daadwerkelijk aan de slag. De bedankjes en mooie woorden die ik van anderen ontving nadien waardeerde ik ook echt enorm! De fases van Knoope zijn creatiespiraal waren echt heel herkenbaar voor mij. 

Ik wilde eigenlijk weer meteen doorgaan met m’n volgende project, maar ik vergat om het laatste stukje van de creatiespiraal te doorlopen… de ontspanning…

Het boek van juli heb ik liggend met een zomer verkoudheidje gelezen. Ik had me geen betere ontspanning en inzichtelijke week kunnen wensen!

Wederom een herinnering van ‘trust the process!’. 

Ook De creatiespiraal van Knoope lezen? Klik hier en nee ik ontvang geen royalty’s!

Trust the process…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *