Als je een event gaat organiseren dan doe je dat met een doel. Je wilt je gasten, bezoekers of deelnemers kennis laten maken met een nieuw product of dienst, je wilt branche informatie en/of innovatie delen, je wilt het 50 jarig bestaan van je onderneming vieren of… er zijn zoveel redenen om een event te organiseren!

Automatische piloot
Vaak kijken we naar ons doel en gaan dan meteen in de organisatie stand staan om de doelgroep een passend event voor te schotelen. Daarbij vergeten we vaak écht te kijken naar wat de doelgroep wil. We gaan snel in de ‘aanname stand’ en kijken met de bril van de organisatie naar wat er wel of niet kan.

Stakeholders
Naast je gebruikersdoelgroep van je event zijn er nog meer stakeholders die profijt van je event kunnen hebben en die het kunnen maken of breken. Denk aan sponsors, pers, omwonenden, sprekers, artiesten, etc.

Event Design Canvas
Een methode om in de huid te kruipen van de stakeholders en hun gedachten mee te nemen in het ontwerpen van een passend event is Event Design van Event Design Collective, waarbij ze gebruik maken van het Event Design Canvas.

Deze methode brengt inzichtelijk wie je belangrijkste stakeholders zijn en je maakt een passend event concept waarbij de belangrijkste stakeholders echt ‘worden gezien’.

Become a game changer!
Wil je het ‘zo doen we het altijd’ draaiboek uit het raam gooien? Sta je open voor een methode die draagvlak en synergie opbrengt binnen de organisatie? En ben je klaar voor gestructureerde en dynamische event design sessies? Laat mij dan je event design fase faciliteren!

In 2018 heb ik deelgenomen aan het level 3 programma van Event Design Collective, waardoor ik een officieel erkende facilitator ben van het Event Design Canvas. Als Certified Event Designer (CED) heb ik verschillende bedrijven, organisatie en studenten kennis laten maken met deze methode en mocht ik het creatieve proces leiden naar mooie evenementen.

Koffie?
Ben jij er klaar voor? Evenementen organiseren die een echte gedragsverandering bij de stakeholders teweegbrengt en het strategische doel van de organisatie behaalt? Contact me en laten we koffie drinken!

Ervaring & Aanpak
Sinds 2010 doceer en train ik studenten en professionals. Dit doe ik op het gebied van persoonlijk leiderschap en communicatieve vaardigheden. Daarnaast ben ik canvas facilitator waarbij dynamiek, enthousiasme en de waarde uit jezelf, het team, project of event centraal staan.

Ik heb de tools, jij geeft de invulling en we werken altijd met een realistisch doel in het vooruitzicht.
Belangrijk, ik motiveer en relativeer met humor… dat is een familietrekje, daar moet je tegen kunnen.

Master in Bedrijfscommunicatie | Gecertificeerd docent | IA-NLP Coach | Business Model You & Teams Certified Trainer | Certified Event Designer