Onderwijs & Innovatie
In mijn rol als docent houd ik mij vast aan mijn motto ‘belevingsgericht onderwijs met e.motie’. De studenten krijgen een beleving, ze moeten eerst ervaren wat een theorie of vaardigheid voor hen kan betekenen, voordat we achtergrond induiken. E.motie bestaat uit energie en beweging (Tony Robbins). De energie kan positief en negatief zijn, als het je maar in beweging brengt.

Belevingsgerichte onderwijsprojecten
Vanuit mijn docentschap heb ik al veel belevingsvolle en educatieve events mogen ontwikkelen. Samen met het onderwijsteam en alleen, heb ik hard gewerkt aan concepten, waaronder de ‘POW WOW’, ‘Become a Game Changer’ en ‘Covey & Ik’

POW WOW
Dit is een concept waarin het Event Design Canvas centraal staat. Studenten krijgen de theorie van deze methode voorgeschoteld en gaan er meteen mee aan de slag.

Kernwoorden: dynamisch, ‘practice what you learn’ en groepsbinding.

Het concept: IMVA | Young Event Design Program

POW WOW – Event Design Canvas – 2019-2020
POW WOW – Event Design Canvas – 2018-2019

Become a Game Changer
Dit concept richt zich erop dat studenten worden ondergedompeld in hun vakgebied. Met het netwerk dat ik heb opgebouwd door de jaren heen kan ik een mooi programma in de Events & Leisure branche opzetten, wat ook een marketing en communicatie insteek kan hebben.

Sinds het schooljaar 2015-2016 voeren we dit concept jaarlijks uit. Elk jaar gaan we 2 dagen naar Maastricht en in het schooljaar 2020-2021 gingen we online! Twee dagen een programma waarin de studenten een online en offline experience kregen.

Kernwoorden: onderdompeling, students meet business, pressure cooker brainstorming en groepsbinding.

Het concept: IMVA | Become a Game Changer

Become a Game Changer – Online kennisevent & fieldtrip Maastricht – 2020-2021

Covey & Ik

Voor het vak Persoonlijk & Professioneel Leiderschap heb ik het boek van Stephen Covey vertaald naar podcasts die de studenten luisteren voor de les. Tijdens de les kunnen we direct naar het ervaren wat een theorie voor hun kan betekenen in het dagelijks leven.

Het boek werd steeds minder goed gelezen dus ben ik samen met de studenten opzoek gegaan naar een andere verwerving van de stof. Video tutorials vielen bijvoorbeeld af en de podcasts zijn gebleven.

Ook te beluisteren via de bekende streamingdiensten.