Event Design sessies zijn speciaal gericht om op een design thinking manier impactvolle events te ontwikkelen. Bedenk je volgende event niet meer alleen en vanachter je bureau, maar stap in een dynamische design thinking setting met jouw team. Verplaats je in de stakeholders en ontwikkel vanuit hun perspectief een passend en waardevol event.

In de Event Design sessie maken we gebruik van de Event Canvas methode. Dit is een design thinking methode, net zoals het Business Model Canvas, Business Model You, etc. Ik faciliteer de sessies en zorg ervoor dat geen idee, gedachte of inspiratiemomentje onopgemerkt blijft.

De methode

Allereerst brengen we de stakeholders in kaart die belang hebben bij jouw event, van bezoekers/gasten tot de pers en alles wat daartussen zit.


Vervolgens kiezen we de belangrijkste stakeholders uit en we gaan vanuit hun perspectief naar het event kijken middels het Event Canvas. Met dit event canvas zoomen we in op de pre-event, event en post-event fase, met als belangrijkste take-away de belofte of het cadeau dat we de stakeholders geven. In andere woorden, what’s in it for them? Dit is ook een perfecte manier om je marketingboodschap te vormen.


We verplaatsen ons in een aantal stakeholders en vanuit hun perspectief en verhaallijn die we creëren met de event canvassen, gaan we prototypes of event concepten ontwerpen. Met al die verhalen van de stakeholders in het hoofd creëer je een passend event die strategische waarde biedt voor de stakeholders en daarmee ook voor het organiserende bedrijf.

Met het gekozen event concept heb je samen met je team draagvlak gecreëerd voor de invulling van het event en je hebt een heel duidelijk verhaal naar een evenementen organisator die het kan uitvoeren.

Met een Event Design sessie:

  • Ontwerp je waardevolle events voor je stakeholders.
  • Creëer je draagvlak voor het event binnen de organisatie met je team.
  • Rolt de marketingboodschap zo uit het event canvas.
  • Ga je op een strategische werkwijze aan de slag met events.

Meer informatie over Event Designing door gebruik te maken van het Event Canvas, bezoek dan het Event Design Collective.

Het Event Canvas uitgelegd.

Sinds 2018 ben ik Certified Event Designer. De evenementen studenten leren de Event Design methode middels de POW WOW op de school waar ik werk en voor bedrijven faciliteer ik Event Design sessies. Interesse? Neem contact met me op!